-----------KLUBBEFFEKTER-----------
Tskjorter og hansker!

powered_by.png, 1 kB

STARTSIDEN
Teknisk informasjon verd å publisere PDF Utskrift

Det er flere type kromprosesser. I prinsippet 2 typer Hardkromming og finishkromming. Se eksempler under.

 

Kromming og nikling til rimeligere priser i Polen. Vårt mål er å tilby et alternativ til kostbar kromming i Norge. Vi har transport til Polen ca. en gang i måneden. Ta en titt på vår hjemmeside.


 

Forkromming av ståldeler: Gundersen Galvano er kanskje den rimeligste for deler i stål?

- av Jan Olav (mai 2007)

Jeg leverte masse deler til kromming hos Nikkel og Crom på Grorud i Oslo. Det var bla 12 eksos bend og ca 25 andre deler. De virker seriøse og var villige til og ta det meste virka det som. Resultatet så greit ut, men der det er litt pitting eller rust har det blitt merker. Eksosbenda er helt greie og det er billigere enn og kjøpe nytt om det er mulig. Alle de andre delene er fine.


Hardforkromming av gaffelben

- av Atle (mars 2007)

Vi (Grønbekk Hardkrom og meg) avtalte at bena skulle bli 0,05 til 0,10 mm større i diameter når de var ferdige målt i forhold til ett område som ikke var slitt (øverst). Dette målet noterte de seg før de begynte arbeidet, siden de først sliper centerless for å sikre at bena er rette før den siste slipingen, da de har lagt på Cr. Før jeg sendte bena ba de meg om å sjekke rettheten. De må være "helt" rette. Dette sjekket jeg ved å stripse bena sammen og bruke et 0,05mm søkeblad langs hele lengden. Vred det ene benet 90 grader i forhold til det andre og målte igjen. Og så vred jeg det andre i forhold til det første osv. Dette gir 7 forskjellige posisjoner å måle. Bladet gikk ikke inn noe sted. Det var visst rett nok. Grønbeck hadde ingen kommentar til rettheten.

Fikk dem på lørdag og prøvemonterte mot nedre gaffelben. Trodde først det ikke passet, men det gjorde de. Har aldri kjent tightere pasning på en gaffel før. Var nok litt flaks siden jeg ikke fikk målt gaffelbena helt nøyaktig før jeg bestemte meg for +0,05 - +0,10. De nedre gaffelbena kan fort ha et område på midten hvor de ikke er slitte, men disse bena var nok ganske ovale og slitte og slarken var betydelig slik de var. Kan absolutt anbefale Grønbeck og de er hyggelige og raske også. Tok halvannen uke ekskl post. De sendte tilbake. Firma: ( Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. ), Kontaktperson: Bjørn Grønbeck, Tlf.: 63 99 98 20 Merk at de ikke utfører finishkromming kun hardkromming av maskindeler, men også gafler.

Et sted om tar krommingsjobber er også Sørligaten fornikling i Oslo tlf: 22709950


Har DU erfaring med tekniske oppdrag som kan være nyttig for lesere på denne nettisden, kontakt klubben via kontaktmenyen.

 


Sist oppdatert ( tirsdag 12. oktober 2010 )
 
< Forrige   Neste >

Login for medlemmer


Glemt passordet?

Antall siden 2004

Besøkende: 5795719

Antall på nettsiden nå

Antall Z1300 i Norge

237 - Dette tallet er under oppdatering høsten 2013
© 2020 Kawasaki Z1300 Club Norway - Organisasjonsnr 986782109 - En alenestående og spisset motorsykkelklubb!
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.